Avanpremiera și premiera spectacolului „Dorothy în lumea lui Oz” pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare”

Cătălina BĂLTĂREȚU – ziuaconstanta.ro vineri, 1 aprilie 2022

Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”, cu sprijinul CONSILIULUI JUDEȚEAN CONSTANȚA, prezintă în avanpremieră SÂMBĂTĂ, 09 aprilie 2022, de la ora 10.30 spectacolul „DOROTHY ÎN LUMEA LUI OZ”, o adaptare după romanul autorului L. Frank Baum.

PREMIERA va avea loc DUMINICĂ, 10 aprilie 2022, ORA 10.30.

Spectacolul cu păpuși și actori este dedicat copiilor, începând cu vârsta de 3 ani; regia artistică și scenariul sunt realizate de regizoarea Petronela Purima Tănase, iar scenografia spectacolului îi aparține lui Vlad Tănase. Muzica spectacolului a fost compusă de Vladimir Crețu, iar Alice Safta semnează coregrafia piesei de teatru. Light design-ul spectacolului a fost realizat de Aurel Palade.

teatru.jpg

Piesa prezintă o poveste emoționantă despre copilărie, iubire, prietenie și curaj. Micuța Dorothy nu este un personaj, este un simbol iar lumea fantastică a lui Oz există, cu siguranță, în sufletul fiecăruia dintre noi. Nucleul spectacolului este construit pe ideea de dragoste și încredere, de atașament față de familie, față de adevăr, principii deosebit de relevante pentru copii, mai ales.

Alături de Dorothy, micuții spectatori vor face cunoștință cu Mătușica și Unchiul lui Dorothy, cu cele două vrăjitoare Vrăjitoarea Bună de la Miazăzi și Vrăjitoarea Rea de la Miazănoapte, cu Sperietoarea, care nu are minte, cu Leuțul cel fricos dar și cu Soldățelul de tinichea, cel care este în căutarea unei inimi dar și cu multe alte personaje cum ar fi: Regele Șobolan, Regina Maimuță înaripată, Omida uriașă, Buburuza uriașă, Melcul uriaș.... În distribuție, copiii îi vor întâlni pe: Denisa Iova, Clara Ghiuvelechian, Ion Ciolan, Inga Marcu, Tiberiu Roșu, Andrei Stroescu, Daniel Minciună și Claudia Brădescu.Vocea Vrăjitorului din Oz îi aparține maestrului Lică Gherghilescu.

Spectatorii, și cei mici și cei mari, sunt așteptați la un spectacol extraordinar, bazat pe o poveste ale cărei pilde sunt mereu actuale, având un mesaj foarte clar: „Dorințele se îndeplinesc și în realitate!”

Articol publicat în www.ziuaconstanta.ro în 1 Apr, 2022. Autor: Cătălina BĂLTĂREȚU


Articole din secțiunea: Mass Media